NKJT håller öppet!

Under dessa här coronavirustider kommer det många uppmaningar från myndigheter, arbetsplatser, förskolor och skolor att vi alla ska hjälpas åt och ta vårt ansvar genom att vara hemma vid minsta symptom.

Kvinnorna och barn blir då hemma under en längre period och de löper stort risk att fara illa i hemmet vid karantän-tider. Det är råder stor oro i samhället allmänt och arbetsmarknaden är dessutom svajig just nu. Vi vet att det slår hårt mot döva, hörselskadade och personer med dövblindhet nu när företagen och organisationer varslar eller permitterar personal på grund av arbetsbrist. Då blir ekonomi en ytterligare faktor till oro och våld i hemmet.

Det finns flera internationella rapporter från de länder som drabbats hårt av coronaviruset att våld i nära relationer har ökat då de jämfört tidsperioden under karantän-tider med året innan.

Vårt systerprojekt @BOUJT Sveriges Dövas Ungdomsförbund har gått ut med information om att de utökar sina öppettider för teckenspråkiga skolbarn och ungdomar – kolla i deras sida för mer information om tider!

Behöver du hjälp eller stöd? NKJT har en kuratorgrupp som finns tillgänglig för er som söker stöd eller hjälp – vi kan erbjuda videosamtal eller textchatt i vår Facebooksidas meddelande – du kan klicka här i meddelanden så svarar någon av våra kuratorer dig så fort vi kan.

Om du känner någon som lever i en utsatt relation försök finnas där för dessa personer, tipsa dessa personer till NKJT. Polisen finns också och ring dom vid akuta situationer!

Tveka inte ta kontakt med NKJT, vi finns för er. Var rädda om er alla!